«حاجی عبدالعزیر بن جنید» مفتی اعظم کشور برونئی با بیان این که وحدت و برادری اسلامی، تأثیرات مثبت بسیاری بر وضعیت مسلمانان و پیشرفت آنها دارد، اظهار داشت: امت اسلامی به میزانی که دارای وحدت و همبستگی باشد، به همان میزان پیشرفت میکند.
شیخ ابراهیم ابراهیمی، مدرس مدارس علوم دینی در سخنانی در سی و ششمین کنفرانس وحدت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران موضوع وحدت مسلمین مورد توجه ویژه ای قرار گرفت.
لعیا میرزایی نژاد، مدیر حوزه علمیه خواهران اهل سنت تربت جام در سخنانی در سی و ششمین کنفرانس وحدت: وحدت تنها زمانی محقق می شود که مذاهب در کنار یکدیگر باشند. این درست است که مذاهب اختلافات اندکی با هم دارند اما در کنار این اختلافات، اشتراکات زیادی نیز با هم دارند که با توجه به همین وحدت و یکدلی می توانند ریشه این اختلافات را برچینند
الناظمی اظهار کرد: امروز مسلمانان بیش از هر زمان دیگری نیاز به در پیش گرفتن خطِ مشیِ خاندان پیامبر (ع) دارند. این خط مشی باید در جهانِ اسلام دنبال شود تا بتوانیم قدم در مسیری بگذاریم که اصحاب پیامبر (ص) آن را پیمودند.
رئیس شورای عالی اسلامی الجزایر تصریح کرد: امروز منشاء اختلاف مسلمانان، تأثیرات اجتماعی و عوامل فرهنگی منطقه ای است، خداوند همه ما را خلق کرده تا به پیامبرش(ص) اقتدا کرده و اتحادمان را حفظ کنیم. پیامبر(ص) در خطبه حجه الوداع فرمودند: دو چیز را در میان شما می گذارم که تا زمانی که بدان تمسک بجویید، گمراه نخواهید شد که آن دو کتاب خدا و عترتم است.
دلاوری اظهار داشت: استکبار جهانی از اختلافات میان مسلمانان سوء استفاده میکند و آنان را به جان یکدیگر میاندازد. ما مسلمانان باید از محبت و مودتی که اهل بیت(ع) نسبت به دیگران داشتند، الگو برداری کنیم و در راستای رسیدن به وحدت از آن استفاده نماییم.
جاهده تکیه خواه، معاون پژوهش جهاد دانشگاهی سنندج مهمترین راه حل در جهت ایجاد وحدت و تقریب مذاهب را آگاهی سیاسی دانست و گفت: مسلمانان باید بر سر اصول اتفاق کنند و به فروعیات توجهی نکنند و در جهت ارتقاء سواد رسانه ای پیشروند.
رئیس مجلس علم و فکر در کویته پاکستان اظهار داشت: هر سال که زمان میلاد حضرت رسول و پیامبر گرامی اسلام فرا میرسد ، در همه جهان اسلام خوشحالی و نزدیکی ایجاد میشود و همه جهان با تمدن و فرهنگ اسلامی اعلام همبستگی می کنند.
شرکت کنندگان در سی و ششمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در بیانیه پایانی این کنفرانس تأکید کردند: تنها راه ریشه کن کردن تروریسم، خشکاندن منابعی است که آن را با پول و سلاح و اندیشه افراطی و واپسگرا تغذیه میکند، و دستیابی به این مهم نیازمند آگاه سازی همه جانبه امت است.
مفتی «کیفاخ باتا» از روسیه تاکیدکرد: فلسفه اسلامی به ما دستور میدهد که مسالمت جو باشیم ، زیرا برای ساختن هرجامعه پیشرفته و متمدن وجود امنیت و صلح لازم است.
مدیر مجتمع دینی امام شافعی کنگان گفت:سبب تمام درد و رنج ها نظیر جنگ و خونریزی امروز بشریت دوری از خدای عزوجل و آموزه های دین اسلام است. طبیعی است کسانی که غرق در هوی و هوس نفسانی و پیرو شیطان هستند، نمی توانند صلح و وحدت و آشتی به ارمغان آورند زیرا تحقق صلح مستلزم پیروی از خدا و دوری از شیطان است.
پیر سید حبیب الله شاه چشتی، رییس جماعت اهل سنت بلوچستان پاکستان در سخنانی در سی و ششمین کنفرانس وحدت: در میان تمام کشورهای اسلامی تنها ایران بود که این اختلاف را حل کرد و هفته وحدت را پیشنهاد کرد تا مسلمانان به دور از این اختلافات از دوازدهم تا هفدهم ربیع الاول را به عنوان ایام میلاد رسول اکرم (ص) گرامی بدارند.
رشدیه عالیان، استاد دانشگاه پیام نور بستک در سخنانی در سی و ششمین کنفرانس وحدت: در عصر جهانی شدن هویت نوینی تحت عنوان رسانه و فضای مجازی شکل گرفته است، این فناوری نوین در تربیت پذیری، اطلاع رسانی، مهندسی فرهنگی و تحولات اجتماعی و انتقال فرهنگ، آداب و رسوم جامعه نقش بسزایی بر عهده دارد.
امام جمعه اهل سنت شهرستان کنگان بیان کرد: امام جعفر صادق علیه السلام توصیه بر اتحاد و وحدت امت اسلام داشتند. افرادی که پیرو مکتب ایشان هستند باید از توصیه ها و رهنمود های ارزشمند آن حضرت پیروری نموده و در راستای وحدت و تقریب امت اسلامی گام بردارند.
آیت الله بشیر نجفی تأکید کرد: اتحاد و وحدت کلمه، زیر پرچم توحید و اعتقاد به نبوت پیامبر اکرم (ص) ضرورتی نیست که شرایط آن را بر ما واجب ساخته باشد، بلکه غایت و هدف تمامی مسلمانان مخلصی است که قلبشان سرشار از ایمان است.
امامجمعه موقت اهل سنت شهرستان بیجار، گفت: اگر مسلمانان پیامبر اکرم(ص) را الگوی خود قرار دهند، زنجیره وحدت روزبهروز نمایانتر شده و برادری و وحدت در میان مسلمانان بیشتر میشود.